Крими

Задържаха трима при спецакция във Видинско

  21.10.2024 10:21             
Задържаха трима при спецакция във Видинско

Трима души са задържани по време на специализирана полицейска операция във Видинско. В петък служители на районното управление в Кула са извършвали активни превантивни и контролни действия на територията на община Грамада. По време на акцията, фокусирана върху противодействие на конвенционалната престъпност и превенция на престъпленията срещу  политическите права на гражданите, са били задържани трима души, образувани едно досъдебно производство, едно бързо производство и три предварителни проверки.

При претърсване на частен адрес в Грамада криминалистите открили и иззели незаконно притежавано оръжие – две гладкоцевни пушки и газов пистолет с преработена муфа, както и нарязан на ситно тютюн без бандерол. 57-годишният обитател на имота е бил задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В други два частни имота в градчето полицаите открили  дърва без контролна горска марка и без документи за произход. На стопаните съставили актове по Закона за горите, образувани са две преписки.

По пътя  Срацимирово -  Грамада е засечен 35-годишен от  Шипот, който шофирал лек автомобил „Опел“ без книжка, отнета по административен ред за една година. По случая е образувано бързо производство.

Входа на акцията са проверени 58 автомобила, 93-ма души,осемот тях от криминалния контингент.

 

СИТ

 



Самотноживеещ жител на град Вълчедръм е загинал при пожар дома си
Общинска академия по математика ще помага на врачанските ученици
Киноложка изложба на Българско овчарско куче се проведе за пръв път в Мездра
Василка Шаламанова е назначена за заместник-министър на правосъдието
Александър Димитров : Проблемите на Монтана се задълбочават през последните 30 години
"Видабаскет" победи и "Спартак"