Събития

Шест рискови участъка по пътищата в област Враца

  20.10.2024 10:30             
Шест рискови участъка по пътищата в област Враца

Шест пътни участъци в област Враца са определени от МВР като рискови заради концентрацията на ПТП на тях. Анализът е изготвен от КАТ на база на станали катастрофи от началото на годината.

Най-коварно е кръстовището между обходния път на Враца и пътя за Криводол, на което за 9 месеца са станали 5 сблъсъка, при които са били ранени петима души.

Вторият опасен участък е кръстовището с кръгово движение на обходния път на Враца, което свързва трафика от и за Оряхово. На него са станали 8 ПТП-та без ранени.

Третият опасен участък е между Борован и Бяла Слатина. Там е имало 4 катастрофи, при две от които коли са се блъснали в скат, една – в канавка и още една – с друго МПС под ъгъл. Има един ранен човек. 
Следващият участък с повишена концентрация на ПТП-та е между село Търнак и Бяла Слатина, където е имало 3 катастрофи. При всички тях кола се е блъснала в скат. Макар броят произшествия да не е толкова висок, при там ранените са най-много – цели 10 души. 


Два опасни участъка има по пътя между Бяла Слатина и Кнежа. Там са станали общо 6 инцидента с трима ранени.
Установените участъци с концентрация на пътно-транспортни произшествия, са обезопасени, като същите са обозначени със съответните пътни знаци, намалена е скоростта на движение и забранено изпреварването. Контролът е насочен в зоните на тези участъци, твърдят от МВР.

/bnr.bg/vidin



Самотноживеещ жител на град Вълчедръм е загинал при пожар дома си
Общинска академия по математика ще помага на врачанските ученици
Киноложка изложба на Българско овчарско куче се проведе за пръв път в Мездра
Василка Шаламанова е назначена за заместник-министър на правосъдието
Александър Димитров : Проблемите на Монтана се задълбочават през последните 30 години
"Видабаскет" победи и "Спартак"