Събития

Медиация на открито организират във Враца

  22.09.2024 08:30             
Медиация на открито организират във Враца

На 27.09.2024 г. Националната асоциация на медиаторите и Център по медиация Враца в партньорство със Община Враца организира Събития на открито на тема: „Медиация на открито".

Събитията ще се проведат от  10  до 13 часа  в  гр. Враца, на площадното пространство пред Община Враца (Градска концертна зала) и  са насочени към  всички  граждани,  които  проявяват интерес  към  медиацията като  алтернативен способ за разрешаване  на  различни  спорове -  училищни, междусъседски, семейни, свързани  с  етажна  собственост  и  други конфликти в общността. Те ще могат да получат информация и консултация от  практикуващи медиатори  относно  същността на  медиацията, как  да намерят медиатор и  да участват в процедура по медиация  за  разрешаване на спора си.

Ще  бъде  проведена  демонстрация на медиация /ролева игра/, която   присъстващите ще  могат да  наблюдават  пряко.

Ще има щанд с информационни материали  и рекламни шатри, в които ще се провеждат  дейностите  с  участието на  медиатори - доброволци.

На всички проявили интерес към разрешаване на съществуващи спорове, ще бъде дадена възможност след предварително насрочване на дата и час, да проведат безплатна медиация от медиатор – доброволец от Националната  асоциация на медиаторите. 

Събитията целят да представят медиацията като достъпна и полезна услуга на гражданите, да  повишат  осведомеността  им  за нея  и да стимулират децата и младите хора да изберат добрата комуникация, общуване без агресия и разрешаване на спорове по мирен и конструктивен начин. По този начин се  работи директно за осъществяване на европейските публични политики на местно ниво, водещи към повишаване на качеството на живот във всички възможни аспекти.



Премиера на „Полковникът и птиците“ и богата програма до края на октомври във Врачанския театър
Теодор Асенов: Равен достъп до качествено образование за всички деца – това е моята кауза
Петър Петров : Справедливостта и законността са основни принципи за “Възраждане”
Слънчево и спокойно време с температура до 22 градуса
Хороскоп за вторник 22 октомври
Самотноживеещ жител на град Вълчедръм е загинал при пожар дома си