Събития

Продължават ремонтните дейности в Добридолския манастир СНИМКИ

  19.09.2024 15:30             
Продължават ремонтните дейности в Добридолския манастир СНИМКИ

Продължават ремонтните дейности в Добридолския манастир "Света Троица". "Основният ремонт на манастира, който е в землището на с. Дреновец, върви нормално, покрива е ремонтиран, изградени са нови парапети и резбовани таванки, поставена е нова дограма, санира се сградата и се ремонтират нови спални помещения със санитарни възли" - информира в профила си във Фейсбук кметът на Община Ружинци Александър Александров.
Две църкви и два манастира от област Видин са финансирани от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. (ПРСР). Те са подкрепени с 2 325 041 лева безвъзмездни средства за извършване на ремонтни и реставрационни дейности.
Това са Боровишки манастир „Св. Троица“ (Община Белоградчик), Добридолски манастир „Св. Троица“ – с. Дреновец (Община Ружинци), храм „Св. Цар Константин и Царица Елена“, гр. Димово и църквата "Свети Николай" в село Търговище, Община Чупрене.
Катедралният храм "Свети Димитър" във Видин е финансиран за ремонтни дейности със средства от държавния бюджет, тъй като град Видин не попада в обхвата на Програмата за развитие на селските райони, защото е център на градска община.
Проектите за четирите духовни обекта са депозирани и одобрени от Управляващия орган на ПРСР през 2022 година, когато Негово Светейшество Българският патриарх Даниил е Видински митрополит.
Областен информационен център–Видин е част от националната мрежа от 27 информационни центрове за популяризиране на Eвропейските фондове при споделено управление, регламентирана от Закона за управление на средствата от Eвропейските фондове при споделено управление.
ПМ-С
 



Стягат влашкия събор “Моричика” СНИМКИ
Вижте ценовите оферти за учебната 2024/2025 в "Академия Arcobaleno" във Враца СНИМКИ
Мобилният пункт за безплатно приемане на опасни отпадъци отново ще посети Козлодуй през октомври
Затварят картинг пистата във Враца СНИМКИ
Трудова борса се проведе във Враца СНИМКИ
Представят книга и филм за Татяна Лолова във Враца