Събития

Кметът Радослав Найденов откри четиринадесетото издание на турнира по Ръгби 7 "Димитър Гаврилов - Тренера"

  07.09.2024 16:30             
Кметът Радослав Найденов откри четиринадесетото издание на турнира по Ръгби 7 \

Кметът Радослав Найденов откри четиринадесетото издание на турнира по Ръгби 7 "Димитър Гаврилов - Тренера", който се организира традиционно всяка година в негова чест.
"Днес се събираме, за да почетем паметта на един от най-големите спортни деятели в нашия град – Димитър Гаврилов, известен на всички като Тренера.
Неговата отдаденост и страст към ръгбито оставиха трайна следа не само в Берковица, но и в цялата страна. С този турнир, който вече е станал неотменна част от празника на град Берковица, продължаваме неговото дело и поддържаме духа на спорта жив.
Фактът, че днес има толкова хора тук, значи че делото му е живо.
Нека този ден бъде изпълнен с честна игра, спортсменство и взаимно уважение – ценности, които Тренера винаги е насърчавал.
Успех на всички участници!" пожела на присъстващите г-н Найденов.
След откриването, кметът си закупи юбилейна тениска на клуба от Берковица, който тази година отбелязва 50 години от създаването си.
Турнирът, който тази година ще се проведе съвместно с Купа България, е част от празника на града и е традиционно събитие, което събира ръгби клубове, ентусиасти и почитатели на спорта от цялата страна.
Той се организира с цел да се почете паметта и приносът на Димитър Гаврилов - Тренера, който остави значим отпечатък в развитието на ръгбито в България.
 



913 първолаци влязоха в класните стаи в област Монтана
Росица Кирова и патриарх Даниил удариха първия звънец в математическата гимназия във Видин
Община Лом честити първият учебен ден
Специален подарък с послание получиха всички първолаци в Община Оряхово
С празнична церемония започна учебната година в Козлодуй
Повече ученици спрямо миналата година влязоха в класните стаи в община Мездра