Събития

„Нашият град“ на „Тангра“ става законен химн на Белоградчик

  24.07.2024 18:43             
„Нашият град“ на „Тангра“ става законен химн на Белоградчик

Хитовата песен на група „Тангра“, изпята за първи път през 1880 година от тогавашния солист на бандата Чочо Владовски, става законен официален химн на Белоградчик. Кметът Боян Минков вече води разговори градът му да получи право на това.

"Направихме среща с част от музикантите от група "Тангра" и с автора на текста  - Александър Петров, който има  правата върху него. Предстои да се срещнем и с наследниците на Борис Карадимчев, който е автор на музиката... Стиснахме си ръцете и решихме, че следващия месец ще снимаме в Белоградчик нов видеоклип. Те държат основната част да бъде заснета в Лятното кино, което реновирахме и на култови места от стария клип- около хотела, Младежкия дом, но със съвременен прочит... Лека препратка към миналото и повече  към настоящето... Договорихме се, концепцията е ясна, ще има нов видеоклип...", казва Минков.

Предстои да бъде подписан договор  между Община Белоградчик и групата за съвместни права върху песента.

Песента "Нашият град" е част от саундтрака на филма "Оркестър без име", но не е писана специално за него. Клипът на песента е сниман в Белоградчик, но историята не казва защо точно там.

СИТ