Събития

Васко Кръпката и Краси Радков идват за „Празник на село“

  24.07.2024 14:07             
Васко Кръпката и Краси Радков идват за „Празник на село“

Козеферма в село Ягодово, община Берковица, за четвърта година е домакин на атрактивния „Празник на село“. От 26 до 28 юли любителите на селската идилия и екохраните могат да поставят палатки, кемпери и каравани край фермата и да се включат във феста.

Идеята на празника е да се популяризират автентичните продукти, които се произвеждат в региона от малки местни производители и ферми. Да бъде представено произведеното от тях на повече хора, сред атмосферата на живота във фермата и под звуците на приятна музика. Предлаганите продукти ще бъдат предимно от козе мляко и месо,  зеленчуци, плодове, билки и напитки.

На импровизираната сцена ще се качат Васко Кръпката и "Подуене блус бенд", детски фолклорен клуб „Танцувай за здраве“, Младежки духов оркестър "Гушанци", Краси Радков. Ключови локации за празника във фермата са бар "Безкрай" и Селската гостилница. Сутрините ще започват с йога практики, а работилница „Креативи“ пък ще провокира творчеството в малки и големи чрез работа с естествени материали и глина. На територията на фермата ще има и детски кът с хамаци, както и библиотека, а последния ден всички ще похапнат ярешко.

„Ще има готина музика, защото ние обичаме музиката, ще има забавление за децата, хубави и свежи напитки за възрастните. Идеята на фестивала е екосъобразна и молим  хората да си носят посуда, за да не правим  боклук.“, каза организаторът Лили Вълчева.

СИТ