Събития

Земеделци от Видинско ще помагат на фермери, пострадали от пожарите

  23.07.2024 14:00             
Земеделци от Видинско ще помагат на фермери, пострадали от пожарите

Земеделци от Видинско ще помагат на фермери от Южна България, които пострадаха от унищожителните пожари преди дни, написа БНР Видин.
 
Преди дни Националната асоциация на зърнопроизводителите стартира кампанията в подкрепа на животновъдите, засегнати от големия пожар в Сакар планина, а видинските зърнопроизводители с готовност се включват, каза Жечко Андрейнски, председател на Видинския съюз: 
 
"Призивът беше възприет от всички членове не като задължение, а като необходимост да се помогне на нашите приятели, колеги, които са изпаднали в това бедствено положение...
 
НАЗ започна доставка на фуражи, тези които са по-близо до тях започнаха да товарят камиони със слама, сено и отсевки, за да осигурят първоначалното изхранване на животните...
 
Ние сме доста отдалечени от местата на пожарите и изпращането на фуражи е малко по-скъпо като транспорт и решихме да помогнем чрез закупуване на зърно, което да се достави при тях..."
 
60 земеделци членуват във Видинския съюз на зърнопроизводителите, при необходимост те ще помогнат на пострадалите си колеги и с пари, допълни Жечко Андрейнски.