Събития

,,Парада на професиите" в Берковица започна с приятна изненада от децата

  20.07.2024 10:15             
,,Парада на професиите\


Ден 2 от ,,Парада на професиите" започна с приятна изненада от децата на кв.,,Раковица", град Берковица, които с нетърпение очакваха посещение в Школата за обучение на служебни кучета, още преди началото на работния ден. 
В школата повече от 40 години се обучават водачите на служебни кучета на полицията, извършва се дресировка и развъдно дело.
"Там бяхме радушно посрещнати от Старши инспектор Станко Ставров - началник група, който обстойно запозна децата с дейността на школата.
По време на посещението ни бе представена демонстрация на малки кучета на възраст 3м и 6м, които са в процес на обучение.
От беседата на Старши инспектор Ставров, децата научиха, че вече обучените кучета се използват за охрана на обществения ред, издирване на хора, откриване на наркотици и взривни вещества. 
Водачите на служебни кучета от сектор ,,Зоополиция и кинология" предоставиха възможността на децата да се докоснат до тяхната професия, като упражниха част от първоначалните методи на обучение на кучетата.
Децата станаха свидетели на връзката между човека и кучетата, която не се изчерпва само с това да им предоставяме прехана, а тя има много по -дълбоки измерения." казаха от Центъра за обществена подкрепа,

 Екипът на ЦОП сърдечно благодари на всички служители от Школата за обучение на служебни кучета, за вълнуващото преживяване в днешния ден.