Събития

Вижте в кои комисии в Народното събрание ще работят депутатите от Северозапада

  18.07.2024 08:26             
Вижте в кои комисии в Народното събрание ще работят депутатите от Северозапада

Четирима от 20-те членове на земеделската комисия в 50-тото Народно събрание са от Северозапада. Това е най-многобройната група от региона, която ще работи в една комисия. В нея има представители и на трите области - Димитър Аврамов /ДПС, Монтана/, Любен Иванов/ПП-ДБ, Видин/, Мартин Харизанов /ГЕРБ-СДС, Враца/ и Румен Христов /ГЕРБ-СДС, Монтана/. Всички те са членове на комисията, не участват в ръководството й.

Нито един от 14-те народни представители от областите Видин, Враца и Монтана не е председател на комисия, но има няколко зам.председатели.

Зам.председател на правната комисия в парламента е адвокат Петър Петров /“Възраждане“, Монтана/. Той ще работи и в комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Иво Цанев /ДПС, Видин/ е заместник председател на комисията по отбрана, той е и в комисията за противодействие на корупцията.

 Любен Иванов /ПП-ДБ, Видин/ е зам.председател на комисията по труда и социалната политика. Заедно с него в нея работят Ивайло Папов /“Възраждане“, Враца/ и Генади Събков /БСП, Враца/.

 Заместник председателят на Народното събрание и народен представител от ГЕРБ-СДС във Видин – Росица Кирова е зам.председател на комисията по демографска политика.

В една от най-важните комисии – тази по бюджет и финанси ще работи депутатът от ГЕРБ-СДС – Враца Красен Кръстев.

В икономическата членове са Румен Христов /ГЕРБ-СДС, Монтана/ и Мартин Харизанов /ГЕРБ-СДС, Враца/.

Росица Кирова /ГЕРБ-СДС, Видин/ и Генади Събков /БСП, Враца/ са в комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление.

В комисията по европейските въпроси е  Деница Симеонова /ПП-ДБ, Враца/. Тя е в още две -  по туризъм и за българите в чужбина.

Ивайло Папов от Враца /“Възраждане“/ е член на комисията по образование.

Надя Петрова /ДПС, Монтана/ работи в комисиите  по здравеопазване и енергетика.

Вера Александрова /“Възраждане“, Видин/ е член на комисиите по околна среда и туризъм.

В комисията за прякото участие на гражданите, жалбите и взаимодействието с гражданското общество член е Димитър Аврамов /ДПС , Монтана/.

Северозападът няма свои представители в комисиите за контрол на службите, за външна политика, правата на човека, култура и медии, електронно управление, транспорт, младежта и спорта.

СИТ