Събития

Музейко гостува във Враца

  18.07.2024 08:00             
Музейко гостува във Враца

Музейко гостува във Враца с новата изложба „Живей в кръговрата! Разреши проблема“ на 19 и 20 юли. Срещите ще се проведат в парка зад паметника на Христо Ботев със съдействието на Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца.

Във времето от 12 ч. до 15 ч. на 19 юли и от 10 ч. до 14 ч. на 20 юли, под формата на игра, посетителите ще имат възможност да разберат повече за видовете енергия, нейното съхранение и за какво може да се използва. Ще се научат как да опазват природните ресурси и да живеят с уважение и обич към околната среда. Подготвени са научни експерименти и демонстрации!

Екипът на Музейко ще представи разнообразни образователни формати, съпътстващи изложбата, в които децата ще развият умения, като наблюдателност, креативност, критично мислене, емпатия към живата и неживата природа. Част от планираните срещи са с деца, настанени в центрове за настаняване от семеен тип.

В  парка зад паметника на Христо Ботев ще бъде разположен и библиобусът на Регионалната библиотека.

Дейността се реализа по проект „Наука за децата: зелена енергия и устойчива среда“, чиято цел е мотивиране на децата за получаване на нови знания чрез представяне на интересни факти за природосъобразния начин на живот, за зелената енергия и изграждането на устойчива среда. С помощта на различни педагогически инструменти децата ще се научат да използват своето аналитично мислене и да търсят отговори на ежедневни затруднения, използвайки научен подход.

Проектът „Наука за децата: зелена енергия и устойчива среда“ се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, по програма „Разпространение2023“.

ПМ-С