Събития

Гимназисти от СУ „Никола Войводов“ проведоха практическо обучение в Шкойдиц, Германия

  17.07.2024 15:30             
Гимназисти от СУ „Никола Войводов“ проведоха практическо обучение в Шкойдиц, Германия

Ученици от 9.,10. и 11. клас на СУ "Никола Войводов"- гр. Враца, реализираха физическата си мобилност по проект "Европейски стандарти в обучението по икономическа информатика" в гр. Шкойдиц, Германия.

В периода от 30 юни до 12 юли учениците проведоха практическо обучение за работа с различни софтуерни продукти и успяха да направят собствени уеб сайтове. Гимназистите, обучаващи се по професията икономист – информатик,  подобриха уменията си за работа в екип, за качествено изпълнение на задачи с поставен краен срок, както и комуникацията си на английски и немски език. Успоредно с обучението учениците се включиха в различни културни мероприятия, като посетиха Зоологическата градина, Паметник на битката на народите и завода на BMW в гр. Лайпциг.

На финала на успешно завършеното обучение, представител на компания "Виталис", Йохана Нойман връчи сертификати на учениците в присъствието на техния ментор и придружаващите ги учители от България. Бяха обсъдени обучението, културните мероприятия и  престоят  в Германия.

ПМ-С