Събития

4 тона парфюми – менте са открити на Дунав мост 2, возели ги към Полша

  15.07.2024 11:53             
4 тона парфюми – менте са открити на Дунав мост 2, возели ги към Полша

Близо 4 тона фалшиви парфюми откриха митничари  на Дунав мост 2 при Видин, съобщават от Агенция „Митници“.  Ментетата - 3880 кг парфюми и тоалетни води на 24 търговски марки са  намерени при проверка в 12 юли в ТИР сбългарски шофьор, пътувал по маршрут от България за Полша. Товарната композиция  е превозвала групажен товар, за който на митническите инспектори са предоставени четири международни товарителници. В три от товарителниците превозваната стока е описана неточно и непълно. Заради неточностите в документите митническите служители насочват товарната композиция за щателна митническа проверка.

В седем палета с бруто тегло 3 880 кг са намерени парфюми и тоалетни води със съмнителен произход. В присъствието на водача седемте палета са разтоварени и в тях са преброени 10 578 парфюма на 24 световно известни търговски марки. Същите са задържани и за случая са уведомени притежателите на търговските марки.

За последните два месеца това е втори случай  на Дунав мост 2 , когато митничари задържат  големи количества фалшиви парфюми. В началото на юни бяха задържани  близо 60 хил. парфюма, скрити между стъклени буркани, уточняват от Агенция „Митници“.  Двата товарни автомобили, са били управлявани от български граждани и отново са пътували по маршрут от България за Полша. След разтоварване на палетата е установено, че 40 палета съдържат не буркани, а кашони с парфюми.

От началото на годината са регистрирани общо четири случая, при които митническите служители на ГКПП "Дунав мост" при Видин задържат фалшиви парфюми, сочи справка на сайта на Агенция "Митници". Общото количество е над 81 000 броя, което е над 34 тона.

СИТ