Събития

31 са басейните в Монтанско, три от тях – общински

  13.07.2024 11:00             
31 са  басейните в Монтанско, три от тях – общински
Берковица

31 са плувните басейни в област Монтана -  25 открити и 6 закрити. Само три са общинските. Те са във Вършец, Берковица и Чипровци.

С минерална вода е басейнът на община Вършец. Той  се намира в курорта Минкови бани, над село Спанчевци. Сезонът там е открит на 22 юни и пред уикенда трудно се намират свободни чадъри и шезлонги. Басейнът работи от 9,30 до 19, 30 часа. Входният билет за възрастни е 10 лева, за деца от 3 до 11 години – 5 лева, а цената за шезлонг е 5 лева за деня.

Басейнът в Берковица е в Пашината. Общината го построи през 1996 – 1997 година. През последните години местната власт го отдава под наем. Това е единственият басейн в региона с две кули за скачане. Работното време е от 10 до 18 часа, а входният билет е 15 лева  , като в цената са включени ползването на чадър и шезлонг. Входът е безплатен само за деца до 3-годишна възраст.

В област Монтана се намира и басейнът с най-красива гледка – този в Чипровци. Той е изграден през 2015 година до стадиона в градчето. Срещу входна такса от 5 лева посетителите могат да ползват чадър и шезлонг, а за деца до 6 години входът е безплатен, каза кметът на Чипровци Пламен Петков.

В почивните дни басейнът в Чипровци се пълни основно с хора от Монтана.

„Привличаме ги не само с това, че тук е евтино, но и с прекрасната гледка. От басейна се вижда целия Чипровци Балкан, дори Трите чуки.“, казва Петков.

СИТ

 

Спанчевци
Чипровци