Събития

Продължават специализираните полицейски операции с участието на жандармерията на територията на област Видин

  10.07.2024 15:55             
Продължават специализираните полицейски операции с участието на жандармерията на територията на област Видин

През днешния ден екипи на РУ-Белоградчик и Зонално жандармерийско управление - Монтана извършваха контролни и превантивни действия в села от четирите общини, обслужвани от районното управление.

Акцията имаше за цел противодействие на конвенционалната престъпност, профилактиране на активния криминален контингент, подобряване на обстановката по безопасност на движението и осигуряване на полицейско присъствие в малки и отдалечени населени места. 

На пет временни контролно-пропускателни пункта, ситуирани в селата Ружинци, Черно поле, Бело поле, Дреновец и в гр. Белоградчик, униформените провериха 82 лица и 64 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставиха шест акта и 12 фиша по Закона за движението по пътищата.

В хода на акцията служителите на реда инспектираха питейни заведения и търговски обекти и извършиха проверки в шест частни имота.

На частен адрес в с. Воднянци констатираха неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа и създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. По случая е образувано досъдебно производство по чл.234в, ал.1 от Наказателния кодекс. 

В други четири  имота – в Белоградчик и с. Медовница, установиха общо около 8 кубика дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. Горски служители съставиха на стопаните актове по Закона за горите. По случаите са образувани предварителни проверки по чл.235 от Наказателния кодекс.

През днешния ден полицейските служители съставиха и два предупредителни протокола по чл.65 от ЗМВР.

Специализираните полицейски операции с участието на екипи на жандармерията  в област Видин се провеждат регулярно, а планирането им е съобразено с текущите анализи на оперативната обстановка в региона.

ПМ-С