Бизнес

Vivacom въвежда първите в България Eco Half SIM карти от 100% рециклирана пластмаса

  09.07.2024 16:24             
Vivacom въвежда първите в България Eco Half SIM карти от 100% рециклирана пластмаса

9 юли 2024 г., София. Vivacom е първият телеком в България, който предлага на клиентите си Eco Half SIM карти от 100% рециклирана пластмаса и двойно по-малки размери от стандартните карти. Eco Half SIM картите могат да намалят въглеродните емисии с до 18% в сравнение с Half SIM и с до 43% в сравнение със стандартните карти, според данни на производителя[1]. Освен това ще бъдат спестени допълнителни 2 грама пластмаса за всяка пластика в сравнение с текущите Half SIM, които телекомът предлага.

Vivacom вече намали пластмасовите отпадъци с 50% и ограничи въглеродните емисии с 30%, след като първи в България въведе Half SIM карти през ноември 2023 г. До момента телекомът е предоставил над 380 000 Half SIM карти на своите клиенти.

Eco Half SIM картите са следващата стъпка в посока по-устойчиво бъдеще. Нашата цел е да интегрираме все повече устойчиви практики и решения в своята дейност, в унисон с дългосрочната стратегия на United Group за въглеродна неутралност. Вярвам, че Vivacom е пример за това, че телекомуникационният сектор може да се развива отговорно и с мисъл за бъдещето на планетата“, сподели Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

Eco Half SIM картите вече са достъпни за всички частни и бизнес клиенти. С тях телекомът допълнително намалява емисиите при транспорт заради двойно по-малкия обем и спестява място за съхранението им.

Vivacom за пореден път демонстрира своята ангажираност към околната среда, след като компанията успешно закупи над 25% електроенергия от възобновяеми източници през 2023 г. През миналата година телекомът модернизира оборудването на съоръженията си и инвестира в енергийно ефективни мрежи и услуги (напр. FTTH и 5G). Освен това популяризирането на електронното фактуриране от страна на Vivacom доведе до спестяване на 10 тона хартия на месец през 2023 г. В началото на тази година Vivacom стана първият телеком в страната, който въведе електромобили в оперативната си дейност. Така компанията ефективно намалява въглеродния си отпечатък и продължава да следва пътя към нулеви нетни емисии.

Повече информация за новите Eco Half SIM карти на Vivacom можете да видите ТУК.Кола блъсна дете на колело
Хората от опожареното село Воден трогнати от жеста на Пеевски
Настолни игри от времето на римската епоха
Лятната академия за книжни инфлуенсъри продължи със звездните изненади
ЗАБРАНЯВА се косене и машинно почистване на затревени площи
„Човек няма по-голям враг от самия себе си.“