Спорт Събития

Кметът на Община Видин награди победителите от футболен турнир с благотворителна кауза

  07.07.2024 15:50             
Кметът на Община Видин награди победителите от футболен турнир с благотворителна кауза

Четвъртото издание на надпреварата се проведе на 6 и 7 юли на спортен комплекс „Колодрума“ във Видин. Организатор на събитието, което е в памет на загиналия при изпълнение на служебните си задължения старши полицай Пламен Вълков от РУ-Видин, е полицейски спортен клуб „Видапол“.
В турнира се включиха 20 отбора. Официален гост на церемонията по награждаване бе кметът на Община Видин Цветан Ценков, който връчи шампионската купа на отбора на ФК “Кула“. На втора позиция остана отборът на “Ботев” - Грамада, който бе награден от Красимир Тренчев - началник на РУ-Видин. На трета позиция се наредиха футболистите от “Черно тото”, които получиха трофея си от Павлин Ковачев - председател на СК “Свети Никола”, гр. Бургас. Четвърти остана отборът на “Бенефис”, който получи купата си от Лъчезар Лазаров, член на УС на СК “Видапол”.
За отличилите се в надпреварата бяха раздадени индивидуални награди. С купата за феърплей бе удостоен отборът на “Троянски кон”, връчена от председателя на СК “Видапол” Благомир Кънчев. Призът за най-добър вратар спечели Вилимир Нейков, а за най-добър нападател бе отличен Радослав Захариев. Те получиха своите награди от Владимир Йотов - член на СК “Видапол” и Красимир Николов - член на УС на спортния клуб.
Два спортни артикула бяха продадени на търг в подкрепа на каузата. Видинчанинът Валери Гергов се включи в инициативата на видинските полицаи, дарявайки топка с автограф на футболната легенда Христо Стоичков. Тя е спечелена от него на търг по време на благотворителен турнир за купата на "Свети Никола" гр. Бургас. Другият артикул бе билет за Залата на славата на Христо Стоичков. 
Средствата, събрани по време на турнира, ще бъдат дарени на деца на загинали служители на МВР от област Видин.
ПМ-С
 Спасители вадиха куче, паднало в канал
Кола блъсна дете на колело
Хората от опожареното село Воден трогнати от жеста на Пеевски
Настолни игри от времето на римската епоха
Лятната академия за книжни инфлуенсъри продължи със звездните изненади
ЗАБРАНЯВА се косене и машинно почистване на затревени площи