Свят

Италия ще ви плати 30 000 евро, за да се преместите в Тоскана

  07.07.2024 11:33             
Италия ще ви плати 30 000 евро, за да се преместите в Тоскана

Ако сте мечтали да притежавате дом в живописната провинция Тоскана, но винаги сте били отблъсквани от високата цена на недвижимите имоти, сега е вашият шанс да превърнете тази мечта в реалност. Регионалните власти в Тоскана предлагат финансова подкрепа до 30 000 евро на желаещите да се преместят в планински градове с намаляващо население.  

Условия на програмата и кой може да кандидатства

Програмата има за цел да се справи с демографската криза в селските райони на Италия, където много градове и села са опразнени, тъй като жителите се преместват в по-големите градове в търсене на работа, пише Euronews. Съгласно новата инициатива Mountain Residence 2024 кандидатите могат да получат между 10 000 и 30 000 евро за закупуване на жилище в тоскански планински град с население под 5000 души. В областта има 119 такива града.

Финансовата подкрепа покрива до 50% от разходите за закупуване и обновяване на недвижими имоти.

„Тосканските планини са райони с уникална красота със села, които трябва да бъдат преоткрити и които страдат от обезлюдяване“, казва Стефания Сакарди, вицепрезидент на регион Тоскана. Тя отбелязва, че решението да живеят в тези общности е предизвикателство и възможност, особено за младите хора, и дава шанс за нов житейски избор.

Кой има право да получи грант?

За да получите субсидия, трябва да отговаряте на редица условия:

Кандидатите трябва да са граждани на Италия, друга държава от Европейския съюз или граждани на страни извън ЕС, но да имат разрешение за пребиваване в Италия за най-малко 10 години.

Те трябва да са регистрирани като жители на италиански град или населено място, но да не живеят в планински район, според класификацията на италианския Национален статистически институт.

Заявленията за програмата се подават чрез онлайн формуляр на уебсайта на регион Тоскана и трябва да бъдат подадени до 13:00 централно европейско време на 27 юли.

Така че, ако мечтаете да живеете в живописна Тоскана и сте готови за предизвикателство, това предложение може да бъде вашият шанс за нов етап от живота в една от най-красивите части на Италия./GlasNews

ПМ-ССпасители вадиха куче, паднало в канал
Кола блъсна дете на колело
Хората от опожареното село Воден трогнати от жеста на Пеевски
Настолни игри от времето на римската епоха
Лятната академия за книжни инфлуенсъри продължи със звездните изненади
ЗАБРАНЯВА се косене и машинно почистване на затревени площи