Бизнес

А1 реализира шестото издание на своята Лятна академия с участието на 25 ученици и студенти

  01.07.2024 15:47             
А1 реализира шестото издание на своята Лятна академия с участието на 25 ученици и студенти

 

60% от завършилите А1 Лятна академия през 2023 г. вече са на постоянен договор в компанията

 

През 2024 г. в A1 Лятна академия ще се включат 25 ученици и студенти по покана на компанията заради отличително представяне в тематични образователни инициативи през годината. Те са представители на различни училища и университети като Техническия университет в София, Технологично училище „Електронни системи“, Факултет по математика и информатика към Софийския университет, Нов български университет, Американски университет в България и други. По време на програмата, която ще се проведе изцяло присъствено от юли до края на септември, младите таланти ще имат възможността да придобият практически знания и умения под ръководството на утвърдени професионалисти в своята област, както и да работят по важни за компанията проекти, които предоставят опит в реална среда и възможност за принос към развитието на А1. 60% от завършилите младежката инициатива през 2023 г. вече са на постоянен договор в компанията.

 

Учениците и студентите, които ще вземат участие в шестото издание на А1 Лятна академия, се обучават в различни специалности като системно програмиране, компютърни мрежи, телекомуникации, маркетинг и други. С помощта на ментори, професионалисти с дългогодишен опит в телекомуникационната индустрия, те ще придобият практически опит в различни направления на А1 като „Технологии“ и по-конкретно в екипи "Интеграция и мрежови услуги", "Системи за управление и поддръжка“ и "IT услуги и инфраструктура", направление „Център за предоставяне на услуги за A1 Group“, отдели "Администриране на IT бизнес системи" и "IP мрежа и услуги", направление „Маркетинг“ и други. Освен участието си в значими за компанията проекти, младежите ще имат възможността да преминат специализирани обучения за социални и технически умения, участие в доброволческа инициатива по значима социална кауза, както и възможност да продължат на постоянна позиция.

 

Миглена Узунова, старши директор „Човешки ресурси“ на А1, приветства участниците в Лятната академия: „Поздравявам ви за усърдната работа, мотивацията за развитие и отличното представяне, които ви доведоха тук при нас днес. Горди сме да ви посрещнем като част от нашия екип! А1 Лятна академия е създадена с мисията да подкрепи младите таланти в тяхното професионално развитие. Вярваме, че вашият принос ще бъде от изключително значение за нашата компания, а ние ще се постараем да ви предоставим необходимите знания и опит, за да се развиете като бъдещи лидери в индустрията. Пожелавам ви много вдъхновение и нека този стаж бъде онази необходима стъпка към последващото ви кариерно развитие!“

 

По време на стажа си в А1 младежите, част от технологичните екипи на компанията, ще имат възможността да участват в дизайна, разработката, мониторинга и подготовката на документация за IT системи, вътрешни разработки и нови компоненти, както и в реални проекти по тестване и конфигуриране на мобилни базови станции, изпитване на нови функционалности и създаване на мрежови топологии. В направление „Маркетинг“ те ще могат да работят по проекти, свързани с разработка на анализи за ICT услуги, координация на кампании за предлагане на услугите, проучвания за процеси и продукти и изготвяне на маркетингови и технически изисквания. По време на програмата участниците в нея ще получат месечно възнаграждение, граждански договор за периода на стажа, служебна SIM карта и телефон, безплатен организиран транспорт и паркинг, модерна работна среда, достъп до богата платформа за онлайн и присъствени обучения, както и много други социални придобивки.

 

Лятната академия е част от редица младежки инициативи, които А1 развива през годините. Сред тях са целогодишна стажантска програма, партньорства с водещи учебни заведения като Техническият университет – София, Факултет по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Висше училище по телекомуникации и пощи, Университета за национално и световно стопанство, Американския университет в България, както и практикантски и други програми.Спасители вадиха куче, паднало в канал
Кола блъсна дете на колело
Хората от опожареното село Воден трогнати от жеста на Пеевски
Настолни игри от времето на римската епоха
Лятната академия за книжни инфлуенсъри продължи със звездните изненади
ЗАБРАНЯВА се косене и машинно почистване на затревени площи