Събития

Кали пее в Моравица за фолклорен фестивал

  14.07.2024 15:00             
Кали пее в Моравица за фолклорен фестивал

Стягат национален фолклорен фестивал "Пей, танцувай и в Моравица лудувай" във Врачанското село Моравица. Организаторите на събитието са Община Мездра, Кметство село Моравица и Народно читалище „Светлина 1926"-Моравица. "Пей, танцувай и в Моравица лудувай" ще се проведе на 20 юли. Участие ще вземат фолк певицата Кали, Етро Брас Бенд и Ансамбъл "Мездра"

Фестивалът е включен в Културния календар на Община Мездра и село Моравица и има за цел да съхрани и популяризира фолклорното богатство в региона, създаване на приятелства между самодейци от цялата страна. Фестивалът няма конкурсен характер и е без такса за участие. Във фестивала могат да участват танцови, певчески и инструментални фолклорни състави и групи за обработен и традиционен фолклор, клубове за народни танци без
възрастови ограничения. Представянето на групите ще бъде с 2 изпълнения до 8 минути. Награждаването е веднага след изпълнението на сцената. Ще бъдат проведени различни видове игри и надигравания Всички групи ще получат грамота за участие, плакет и сувенир. Ще бъде връчена награда за най-млад участник и за най възрастен. 
След приключване на фестивалния ден, вечерта ще продължи с веселие за гостите и участниците.
Програмата на фестивала ще бъде готова до 15 юли и изпратена на заявилите участие. Организаторите си запазват правото за промени в програмата! Транспортните разходи и разходите по пребиваването са за сметка на колективите.
ПМ-С