Крими

Двама загинаха при катастрофа снощи на стария път за Белоградчик. Петгодишно дете, майка му и мъж на 51 са тежко ранени

  28.06.2024 10:18             
Двама загинаха при катастрофа снощи на стария път за Белоградчик. Петгодишно дете, майка му и мъж на 51 са тежко ранени
снимката е илюстративна

Двама мъже на 50 и 37 години са загинали снощи при катастрофа, станала на стария път Монтана –Белоградчик, малко преди село Превала, съобщават от полицията. В болница в тежко състояние са 5-годишно дете, 35-годишната му майка и 51-годишен мъж.

Инцидентът е станал около 17,20 часа. Ударили са се челно „Пежо 407“ и „Форд Маверик“. Загинал е 50-годишният шофьор на „Пежо“-то и 37-годишен мъж, пътувал на предната дясна седалка на „Форд“-а.

По данни на полицията „Пежо“-то се е движело в посока от Монтана  към Превала. Малко преди селото навлиза в насрещната лента за движение и се удря челно във „Форд“-а, управляван от 51-годишен мъж от Монтана.

На място издъхнал шофьорът на „Пежо“-то, а пътуващите на задната седалка в автомобила 5-годишно дете и майка му са транспортирани в монтанската болница с множество травми и животът им е в опасност. В тежко състояние е и шофьорът на „Форд“-а. Той също е в болница. Пътуващият с него 37-годишенмъж от Монтана е издъхнал в болницата от травмите си.

Свидетели разказват, че на мястото е било истинска касапница. Спасители и пожарникари са измъквали хората от премазаните коли.

По случая тече разследване.

СИТ