България Събития

Покана за набиране на проекти по Програмата за сътрудничество със Сърбия

  24.06.2024 16:00             
Покана за набиране на проекти по Програмата за сътрудничество със Сърбия

Общините Монтана, Видин и Враца могат да се възползват от публикуваната покана за депозиране на пълни проектни предложения към кандидатите с одобрени ГГидейни концепции от Териториалната стратегия на Програма България-Сърбия: Програмата за ТГС – България – Сърбия. Освен общини, допустими за финансиране са неправителствени организации, културни и образователни центрове. 

Общо 12 са проектните концепции, които следва да се разработят в пълни проектни предложения. Те са в областта на туризма и културно-историческото наследство, насочени към възстановяване на крепости и музеи, закупуване на велосипеди и изграждане на велоалеи, организиране на фестивали, осигуряване на достъп до природни забележителности, организиране на полети с балони. От страна на Сърбия, възможните общини - партньори са Бор, Зайчар, Нишава, Топличка, Пирот, Ябланица и Пчиня от Сърбия. Наличният бюджет за финансиране на инвестициите е 8 529 412 евро.

Част от условията за подготовка на пълни проектни предложения, са минималния бюджет на проект да е от 500 000 евро и максимален 1 млн. евро, задължителна комбинация от инвестиции (строителство и/или доставки) и мек тип дейности (напр. услуги). Водещият партньор и партньорът/ите по проекта, отговорен/и за инвестицията/ите, не могат да бъдат променяни.

Крайният срок за подаване на пълни проектни предложения в JEMS е 16 септември 2024 г. 

Източник и снимки: НСОРБ
/Г.Р./