България Събития

Покана за набиране на проекти по Програмата за сътрудничество със Сърбия

  24.06.2024 16:00             
Покана за набиране на проекти по Програмата за сътрудничество със Сърбия

Общините Монтана, Видин и Враца могат да се възползват от публикуваната покана за депозиране на пълни проектни предложения към кандидатите с одобрени ГГидейни концепции от Териториалната стратегия на Програма България-Сърбия: Програмата за ТГС – България – Сърбия. Освен общини, допустими за финансиране са неправителствени организации, културни и образователни центрове. 

Общо 12 са проектните концепции, които следва да се разработят в пълни проектни предложения. Те са в областта на туризма и културно-историческото наследство, насочени към възстановяване на крепости и музеи, закупуване на велосипеди и изграждане на велоалеи, организиране на фестивали, осигуряване на достъп до природни забележителности, организиране на полети с балони. От страна на Сърбия, възможните общини - партньори са Бор, Зайчар, Нишава, Топличка, Пирот, Ябланица и Пчиня от Сърбия. Наличният бюджет за финансиране на инвестициите е 8 529 412 евро.

Част от условията за подготовка на пълни проектни предложения, са минималния бюджет на проект да е от 500 000 евро и максимален 1 млн. евро, задължителна комбинация от инвестиции (строителство и/или доставки) и мек тип дейности (напр. услуги). Водещият партньор и партньорът/ите по проекта, отговорен/и за инвестицията/ите, не могат да бъдат променяни.

Крайният срок за подаване на пълни проектни предложения в JEMS е 16 септември 2024 г. 

Източник и снимки: НСОРБ
/Г.Р./Спасители вадиха куче, паднало в канал
Кола блъсна дете на колело
Хората от опожареното село Воден трогнати от жеста на Пеевски
Настолни игри от времето на римската епоха
Лятната академия за книжни инфлуенсъри продължи със звездните изненади
ЗАБРАНЯВА се косене и машинно почистване на затревени площи