Бизнес

Vivacom посреща 58 стажанти от цялата страна СНИМКИ

  20.06.2024 10:20             
Vivacom посреща 58 стажанти от цялата страна СНИМКИ

21-вото издание на Лятна стажантска програма привлече над 1400 кандидати

19 юни 2024, София. С огромен интерес започна новото издание на знаковата Лятна стажантска програма на Vivacom. За 21-вото издание кандидатстваха над 1400 студенти - с 400 повече, отколкото през 2023 година. 58 от тях, преминали през прецизен подбор, започват първата си работа на трудов договор в ключови направления на най-динамично развиващия се телеком в страната.

В рамките на три месеца стажантите ще преминат през интензивни обучения, ще се включат оперативно в реални проекти, както и в инициативи, част от корпоративната култура на компанията. Те ще опознаят работата в различни дирекции чрез 360-градусова ротация и така ще придобият цялостна представа за компанията. Всичко това – с подкрепата на силни ментори.

„Много съм щастлив, че интересът към програмата расте всяка година. Сигурен съм, че стажантите ще се чувстват добре при нас, ще натрупат безценни знания и опит в страхотна подкрепяща среда. Те ще работят с вдъхновяващи екипи и ментори – всичко необходимо за летящ старт в един от най-динамичните сектори в страната. До сега над 1700 стажанти са преминали успешно през програмата. Нещо повече - 20% от служителите, които са стартирали работа като стажанти във Vivacom, стават ментори и обучават новите участници“, коментира главният изпълнителен директор на Vivacom Николай Андреев, който лично ще се срещне с всеки стажант, за да даде и своите съвети и препоръки.

Лятната стажантска програма е уникална възможност за успешен кариерен старт на млади таланти, които с времето достигат безспорни резултати. До момента над 80 служители, започнали като стажанти във Vivacom, вече са на ръководни и експертни позиции в компанията. За 21 години стажантската програма се е превърнала в динамична и вдъхновяваща общност, в която млади и талантливи хора могат да развиват, обогатяват и споделят своите знания и умения.

„Най-ценното е, че над 50% от нашите стажанти започват постоянна работа във Vivacom. Един от примерите за това е Августин Миланов, който от стажант е преминал през различни позиции и отдели и вече е директор в направление „Развитие на продажбите“. Тази година именно той посрещна стажантите в първия им ден и разказа за своя опит в компанията в продължение на 18 години. Ние насърчаваме тази подкрепяща, позитивна и много динамична среда със страхотни технологични проекти“, каза Малина Чавдарова, HR директор във Vivacom, която също е започнала своя път в компанията като стажант.Хората от опожареното село Воден трогнати от жеста на Пеевски
Настолни игри от времето на римската епоха
Лятната академия за книжни инфлуенсъри продължи със звездните изненади
ЗАБРАНЯВА се косене и машинно почистване на затревени площи
„Човек няма по-голям враг от самия себе си.“
В Паволче бе осветен курбан за здраве и благополучие