Събития

Алекс и приятели изпратиха учебната година с концерт

  16.06.2024 16:00             
Алекс и приятели изпратиха учебната година с концерт

Учениците от класа по ударни инструменти от школата по изкуствата към читалище „Разум 1883“ отбелязаха края на учебната година с концерт-продукция. За един от възпитаниците на г-жа Румяна Борисова  - Александър Илиев, събитието бе още по-вълнуващо като финална изява след дългогодишното му обучение в ОШИ „Добри Христов“.

Концертът „Алекс и приятели“ откри камерна формация „Монтана“ - носител на престижни призове от различни конкурси. Първото солово изпълнение на Александър бе увертюра из операта „Кармен“. С него той демонстрира колко много обича музиката, ксилофона и колко много е израснал като изпълнител. Любопитно е да се отбележи, че освен прекрасен музикант, Алекс е и отличен футболист от юношите на Монтана.

На сцената в НЧ „Разум 1883“ се изявиха и другите ученици на г-жа Борисова. Бъдещата първокласничка Полина Заркова бе най-малкият участник, а акордеонистът Константин Томов - току-що завършил първи клас, показа, че отлично чете и нотите. Начинаещата пианистка Екатерина Иванова се справи чудесно. С много ентусиазъм свириха Ставри Орлинов, Зинайда Хамид, Ивана Миленова и бъдещият третокласник Адриан Димитров.

Мартин Христов представи на рояла умелата си интерпретация на прочутата тема из мюзикъла „Фантомът на операта“. Дългогодишният възпитаник на школата Добромир Минчев изпълни пиеса из репертоара на квартет „Бонд“. Добри е неизменна част от камерна формация „Монтана“ и заедно с другите изпълнители изсвириха премиерно емблематичното танго Por una cabeza от филма „Усещане за жена“.

Ивет Николова също демонстрира своя напредък през годината като пианист. В концерта се включи и Теодора Димитрова от класа по пиано на Нина Петрова. Тя и Александър изсвириха в дует чардаш.

Програмата завърши със световно известния „Радецки марш“. Алекс, Добри и Мартин имаха честта да го изпълнят заедно със своята преподавателка Румяна Борисова.

Младите инструменталисти бяха изпратени с бурни аплодисменти и думи на благодарност към тях и родителите им за положените усилия и подкрепата. Те получиха цветя от кмета на община Монтана Златко Живков и настоятелството при читалище „Разум 1883“.

ПМ-С



Врачанският театър започна работа по нова детска пиеса
Община Оряхово търси секретар, предлага тлъста заплата
Градско индивидуално първенство по ускорен шахмат (рапид) се проведе в Мездра
Национално пълномащабно учение „Защита 2024“
Община Мизия с апел към всички жители
Атрактивна заплата от почти 2500 лв. предлага Община Оряхово