Събития

Врачанският театър отличава участниците в Националния фестивал на малките театрални форми с бронзова статуетка

  14.06.2024 11:00             
Врачанският театър отличава участниците в Националния фестивал на малките театрални форми с бронзова статуетка

Всяка постановка, участваща в най-стария театрален форум у нас, ще бъде удостоена със специална награда- уникална бронзова статуетка, изобразяваща Пегас. Символ на вдъхновение и изкуство, митологичният крилат кон, олицетворява творческата сила и полет на въображението. Тази забележителна статуетка е дело на скулпторката Моника Играенска- автор на множество пластики и скулптури, които красят обществени и частни колекции. Сред известните нейни творби са паметникът "Дядо Йоцо гледа" в Искърското дефиле, паметникът на Светите братя Кирил и Методий, пред Община Враца и паметникът, в чест на загиналите по време но Илинденско-преображенското въстание, в близост до Женския пазар в София.

Националният фестивал на малките театрални форми във Враца предизвика силен интерес сред обществеността, а постановките се играят пред пълни с публика зали. До този момент бяха изиграни 6 от 14-те постановки, селектирани в тазгодишното издание на форума. 

До неделя на сцената на Врачанския театър жителите и гостите на града ще могат да гледат -  „Списък на всички страхотни неща“ на Театър 199 „Валентин Стойчев“, „Боже мой“ на Народен театър „Иван Вазов“, „Последната лента. Не аз“ на театрална работилница „Сфумато“, „Винсент в Брикстън“ на театър 199 „Валентин Стойчев“, „Част от колекция“ и „Убийството на Гонзаго“. А за най-малките зрители и техните родители на 14 юни/петък/ Драматично-куклен театър-Враца ще бъде домакин и на Международния фестивал на театралната миниатюра „Театроскоп“, който представя една различна театрална форма, която съчетава изкуство, иновация и магия наречена още – театър в кутия.

Повече информация за фестивала и спектаклите може да намерите на: https://dktvratsa.com/, а билети ви очакват на касата на театъра и онлайн: https://www.entase.com/office/dktvratsa/events.

ПМ-С