Събития

Мездра – Лютидол остава отворен, засега

  14.06.2024 10:53             
Мездра – Лютидол остава отворен, засега

Няма издадена заповед за затварянето на  участъка Мездра – Лютидол, съобщават от АПИ. Очакваше се това да стане в понеделник – 17 юни, но от пътната агенция информират, че трафикът ще се пренасочи , когато завърши ремонтът на обходните трасета.

Все още се извършва анализ, предстоят още допълнителни срещи с представители на Министерство на вътрешните работи за откриване на най-правилното решение за хората по места  и превозвачите във връзка с временните трасета след затварянето на отсечката.

​Спирането на трафика е необходимо за доизграждането на пътните възли на две нива - „Мездра“, „Дърманци“ и „Ребърково“ и модернизацията на пътя Мездра – Ботевград в участъка от 161-ви до 194-ти км.,казват от АПИ.

Ограничаването на движението в участъка Лютидол – п. в. „Новачене“ /от км 172+640 до км 185+600/ е свързано със строителството на пътен възел „Лютидол“, корекция на Мала река с изместване на речното корито и преминаване от ляво на пътя в дясно, в частично покрит участък под насип. Общата дължина на речната корекция е близо 2 км по протежение на пътя. Необходимо е да се изградят множество съоръжения – надлез, две армостени с обща дължина от 260 м, стоманобетонова подпорна стена - 86 м, частично укрепителна пилотна стена - 140 м, дълбок изкоп - близо 40 м. Ще се направи и стоманобетонова подпорна стена с дължина 256 м и пресичания на стар и нов път.

СИТ