Свят

150-килограмово момиче стана "Мис Алабама"

  14.06.2024 08:20             
150-килограмово момиче стана \

Изборът на „Мис Алабама” стана водеща тема в социалните мрежи в САЩ. Титлата грабна 23-годишно момиче, което тежи 150 килограма. Сара Миликен отвя конкуренцията на конкурса за красота и триумфира с короната.

Допускането ѝ до подиума предизвика куп критики срещу организаторите. Потребителите в социалните мрежи бяха особено сурови, след като миската спечели короната. Повечето от тях са на мнение, че това е изключително лош пример, който насърчава хората да се хранят нездравословно

Самата Сара написа дълъг пост в социалните мрежи. „Нещата, които се казаха за мен, са наистина отвратителни и не мога да проумея как хората смятат, че е добре да се казват подобни думи. Лесното би било да се откажеш. Можех да скрия лицето си. Можех дори да се предам и да се откажа от титлата си. Но вместо това казвам на глас: "ГЛЕДАЙТЕ МЕ!". Гледайте как служа на моята общност. Гледайте как давам всичко от себе си в подготовката за националния конкурс "Мис САЩ". Вижте как намирам срамежливото момиче в стаята и научавам името ѝ. Гледайте как продължавам да изливам позитивизъм в социалните медии. Гледайте как превземам всяка цел, която си поставям. Гледайте как преследвам тази мечта. Гледайте как показвам на всеки един хейтър защо жена с голям размер може и трябва да бъде титуляр. Отдръпни се и гледай как показвам на всички, които се съмняват в мен, че грешат. А на всички момичета с повече килограми казвам: Хей, скъпи мои, вие сте нещо повече от вашето тяло и което е по-важно - вие сте повече от лошите неща, които хората казват за вашето тяло". Отказах се от тази мечта - да бъда на конкурс за красота, за цели 6 години, заради обидните неща, които някой каза за мен. Това беше грешка! Никога, никога повече! Гордея се със себе си!".

Източник:Glasnews