Спорт

Стотици съжаляват, че Христо Янев напуска Ботев, Враца

  03.06.2024 22:18             
Стотици съжаляват, че Христо Янев напуска Ботев, Враца

Ботев "Враца" гръмна новина по рано тази вечер, че по взаимно съгласие се разделят с треньора, направил така, че отбора остана в Първа лига. В социалните мрежи реагираха стотици фенове. 
От обвинения и думи като "Всеки път е една и съща история. Неспособни да запазят един читав човек. Следващия сезон ще е същата пародия и мъка както всеки един изминал до сега. Отчаянието е на макс, писна ми да се кефя затова, че всеки сезон се спасяваме на косъм" и "Пълен абсурд, целия напредък през сезона и ентусиазмът от мача с Марек заминаха на кино с тази новина - жалко!!!" или "Само да не вземе и Смоленски" до "Ако отива в ЦСКА бих му простил" и "Треньор и футболисти ще се намерят" могат да се прочетат в социалните мрежи. По-голямата част от феновете на врачани и коментиращи в мрежите изказват съжаление, благодарности и поздравления за Христо Янев. "Ицо Янев е човек, който има сърце и душа и не се отказва. Благодарим ти и следвай мечтите си Ице", "Като гръм от ясно небе. Успех в следващите начинания и благодаря за всичко, което направи за Ботев Враца" са част от позитивните послания за треньора. 

По рано днес Христо Янев е заявил: "Искам да благодаря на Ботев Враца като клуб, че ми даде възможността да се докажа като треньор, който гони целите си до последно без значение колко трудна е ситуацията, в която се намира отборът! Благодаря на ръководството в лицето на председателя на УС Вангел Вангелов и члена на управителния съвет Валентин Лилов и изпълнителния директор Тихомир Алексов, които ме подкрепяха безрезервно и ми позволиха да налагам идеите си до самия край. Благодаря на отбора и футболистите, че не спряха да се борят до последната възможност и показаха, че са големи характери и мъже. Благодаря и на моя екип – Калоян Генов, Христо Митов и Ивайло Младенов, че бяха професионалисти и са в основата на това чудо. Не на последно място на феновете и града, че получих подкрепа, любов и съпричастност. Успех на Ботев през следващия сезон“.

Благодарим на Христо Янев и екипа му за свършената работа. Той показа, че е истински професионалист, който е отдаден на работата и върши всичко с душа и сърце. Той, екипът му и футболистите успяха да спасят отбора, който бе изпаднал в тежка ситуация. Разговаряхме помежду си и заедно взехме решение, че пътищата ни ще се разделят. Цялото ръководство му пожелава успех в бъдещата работа“, е казал и председателят на УС на Ботев Вангел Вангелов.

/Г.Р./