Спорт

Калин Каменов: Горд съм от моите съграждани! Благодаря за подкрепата!

  31.05.2024 06:05             
Калин Каменов: Горд съм от моите съграждани! Благодаря за подкрепата!

Кметът на Враца Калин Каменов веднага след снощия успех на "Ботев": 

Защо се стигна до бараж? 
Без телевизионни права футбол не се прави. В момента те са смешни и обидни. По добре да ги няма. 
Има много начини това да се промени, стига да има желание. Промяна трябва да има по отношение на циничния, според мен, престъпен договор, който е сключен в края на мандата на предишното ръководството на БФС. Този договор ощетява не само "Ботев" Враца, ощетява всички отбори. Има как да се вдигне нивото на българския футбол, но това не става без средства.  

Въпреки дъжда врачани стояха с чадърите на стадиона. Какво ще кажете за това? 
Аз съм горд от моите съграждани и се прекланям пред техния героизъм и желание да подкрепят любимия отбор. И се радвам, че отбора показа, че заслужава тази любов и че трябва да бъде в първа лига. Поклон пред врачани, които бяха тук. Те бяха над 7 000 души. Ако не беше валяло щеше да има още повече хора. Враца показа, че стои зад отбора си. Враца показа, че обича футбола. Хората от северозапада показаха, че обичат футбола. Почти всички аматьорски отбори дойдоха да подкрепят Враца, за което им благодаря!  
Сигурно ще има хора, които ще кажат, че "Ботев", Враца се е спасил, защото Вие сте член на изпълкома. Как ще отвърнете?
Жал ми е за такива хора. Само човек с нисък коефициент на интелигентност може да си помисли подобно нещо. Да видяхте помощ на терена? Напротив. Повечето спорни положения не бяха в наша полза. Хората, които говорят подобни безумици, предлагам да се ангажират с нещо полезно. Крайно време е да говорим по-малко и да се хванем да работим.

След края на снощния инфарктен мач, приключил с дузпи и победа на "Ботев" Калин Каменов слезе на терена и поздрави лично футболистите и треньора. Каменов изглеждаше изключително развълнуван и щастлив. 
Какво каза Христо Янев след срещата - вижте тук

/Г.Р./