Спорт

След драматичен мач и дузпи "Ботев" остава в А група СНИМКИ

  30.05.2024 22:09             
След драматичен мач и дузпи \

Голяма футболна драма се разигра на стадиона във Враца пред 7 000 души. В 50-та минута Мартин Смоленски откри резултата с блестящ гол в горния десен ъгъл. Почти до финала резултатът бе в полза на "Ботев", но в 83-тата минута при колективна грешка в защитата на домакините "Марек" успя да изравни. Равният резултат се запази до края на редовното време. По регламент се изиграха две продължения от по 15 минути, в които домакините пропуснаха няколко изгодни положения и се стигна до дузпи. В ролетката на дузпите главен герой беше вратят на "Ботев", Краси Костов, който спаси първия удар. Това даде психологически превес на домакините. В крайна сметка драмата на дузпите определи за победител "Ботев", което остави врачани в елитната група. 

Ботев (Враца) - Марек 1:1 /редовно време и продължения/
4:2 след изпълнение на дузпи
голмайстор: 1:0 Мартин Смоленски, 1:1 Александър Близнаков 
при дузпите вкараха Браян Переа, Ласана Ндиайе, Даниел Генов и Мартин Смоленски за "Ботев" и Николай Ганчев и Христо Каймакански за "Марек". 
 
Победният гол докара стадиона до екстаз! Публиката слезе на терена и с бурни овации и скандирания подкрепяше любимците си. Цялата еуфория бе озарена от пищни илюминации. 

Празникът продължи с изпълненията на Деси Добрева. По време на полувремето Илия Луков забавляваше феновете. Преди началото на важния мач стотици участваха в шествие, което премина през централните улици на Враца. Въпреки дъжда хилядите останаха на стадиона, за да подкрепят любимия отбор. Агитката на "Ботев" не спря да подкрепя горещо своите любимци по време на двучасовата футболна драма.

На стадиона имаше представители на редица отбори от северозападна България. Видяха се малки и големи футболисти от ФК "Ком", Берковица, ФК "Радецки", Козлодуй, ФК "Скала", Зверино, ФК "Чавдар", Бяла Слатина, ФК "Искър 1923", Роман, ФК "Миньор 2017", Згориград, ФК "Септември", Гложене, ФК "Бутан", село Бутан, ФК "Оряхово", гр. Оряхово, ДЮШ на ОФК "Локомотив", Мездра, ФК "Атлетик", Козлодуй, ФК "Милин Камък", Баница. Членове на най-големия фен клуб на ЦСКА в Северозападна България - "Червена чета, Радецки", Козлодуй също бяха на стадиона. И баскетболният клуб "Ботев" подкрепи местните футболисти. 

Какво каза Калин Каменов след срещата - вижте тук

Как треньорът Христо Янев коментира мача - вижте тук

Героят на двубоя - Краси Костов и неговата емоция - вижте тук

Лиляна Рашкова
Снимки: Даниела Любомирова 



Премиерата на ,,Нито звук: Ден първи'' ще се излъчи във врачанското кино
Силно земетресение удари Перу, издадено е предупреждение за цунами
Откриха изложба „Белоградчик – скалната столица на България” СНИМКИ
145 години от създаването на Военноморските сили на Република България отбелязаха в Козлодуй СНИМКИ
Технически проблеми затрудняват процедурата по издаване и замяна шофьорски книжки
Във Видин тържествено отбелязаха 145-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България СНИМКИ