Събития

РУО Враца отвори вратите си с инициативата "Експерти на бъдещето" СНИМКИ

  09.05.2024 18:55             
РУО Враца отвори вратите си с инициативата \

За трета поредна година Регионалното управление на образованието – Враца отвори вратите си за учители, ученици, граждани, заинтересовани страни в инициативата „Експерти на бъдещето". Събитието се проведе на 9 май. 

Интердисциплинарен урок с ученици в VІІ клас от средно училище Никола Войводов, Враца се състоя в рамките на инициативата. Преподавател по български език и литература на децата е Петя Николова. Темата „От Челопек до Черепиш – пътят на вярата и доброто" засегна както физическия път на героинята на Вазов, така е нейния духовен път на познанието. В урокъа за вярата, добротата, милосърдието и състраданието се включиха както учениците, така и гостуващите експерти на бъдещето. От РУО участваха Соня Дамянова, Цветелина Цветкова, Цветелина Гергова, Ани Георгиева. Урокът беше излъчван на живо във фейсбук групата „Регионално управление на образованието – Враца“. 

"Експертите на бъдещето днес бяха 18 души и взеха участие във всички етапи по програмата - в представянето на дейността на РУО, в интердисциплинарния урок, в обсъждането и анализа след него. След приключване на тази част всеки от колегите запозна съответния експерт на бъдещето с определени важни аспекти от своята дейност", коментира Лорета Колева - началник на РУО за "Конкурент".

В първата година на инициативата се е показала работата на работните места на експертите от управлението. Във втората година експертите на бъдещето са били на терен в училищата за наблюдение на уроци и оказване на методическа подкрепа на място.

Лиляна Рашкова 



В Казанлък започнаха ритуалите по розобер и розоварене
Учредиха Секторен съвет “Енергетика” СНИМКИ
Фестивалът "Белокаменица" в Царево получи финансиране по проект
Не му се размина! Бързо производство за пиян тарикат, подкарал мотопед без номера
Дете шофира на пътя във Врачанско, майка му го снима
Младежите от "Ротаракт" дариха събрани в кампания храни на храм в Добрич