Събития

Инж. Валери Иванов остава управител на ВиК Монтана

  29.05.2024 11:01             
Инж. Валери Иванов остава управител на ВиК Монтана

След шестмесечни скандали около очакваното отстраняване от поста  на управителя на ВиК – Монтана инж. Валери Иванов, общото събрание на дружеството се е отказало от намеренията си. Това стана ясно по време на сесията на общинския съвет.

Общото събрание на акционерите на ВиК – Монтана, ще отмени решението за освобождаване  на управителя  Валери Иванов, както и решението за избирането на Радослав Георгиев за нов управител на дружеството. Събранието е насрочено за днес. 

Съветниците упълномощиха представителя на община Монтана в дружеството инж. Иво Иванов да подкрепи това решение.

В края на миналата година на извънредно събрание на акционерите, проведено в София и без участието на представители на общините от област Монтана, беше решено инж. Валери Иванов да бъде отстранен от поста, а на негово място да бъде назначен като временен управител Радослав Георгиев от Видин.

Това предизвика протести на работещите в дружеството, а община Бойчиновци атакува в съда решенията на общото събрание. Съдебното дело  спря вписването на новия управител в търговския регистър и инж. Валери Иванов продължи да управлява дружеството .

Дни преди произнасянето на съда акционерите на ВиК  отменят официално решенията от ноември 2023 година.

СИТ