България

Галерия „Аросита“ представя изложба на Феникс Върбанов

  09.05.2024 14:19             
Галерия „Аросита“ представя изложба на Феникс Върбанов

Галерия „Аросита“ представя изложба на Феникс Върбанов. Експозицията Swell може да бъде разгледана от 16 до 31 май, съобщават организаторите.

„Изложбата на Феникс Върбанов Swell (Мъртво течение) представя автора в нова светлина. Творбите в нея са едновременно близки, но и различни от показаното в наскоро завършилата изложба „Пулсации“, в галерия „Стубел“. Тук, освен произведения изпълнени в характерната колажна техника, художникът представя рисунки и литографии. Феникс Върбанов последователно развива, задълбочава и разширява изразните си средства, постигнати след дългогодишни експерименти с китайски туш и тънка китайска хартия“, разказват от екипа.

Феникс Върбанов е роден през 1962 г. в София. Учил е в София и Париж - художествена академия по изящни изкуства. Специализира и в Китайската академия по изкуствата в Ханджоу. Излага в галерии в Париж, Пекин, Люксембург, Хонг Конг, Ню Йорк, София. Носител е на Първа награда по живопис на Фондация „Charles Oulmont”. Автор е на над 20 самостоятелни изложби. /БТА

ПМ-С



В Козлодуй представят комедийно-музикален спектакъл „Мелофобия“
Цветелина Грахич пее на събора в Борован
В регион Монтана няма сигнали за купуване на гласове
БДЖ организира пътуване между София и Банкя със специална ретро мотриса за 24-ти май
Партиите във Враца постигнаха съгласие за агитационните материали
Един наръган с нож и един арестуван след скандал във Вършец