Избори Събития

Истинска битка на силни играчи се оформя във Видин на 9 юни

  08.05.2024 16:00             
Истинска битка на силни играчи се оформя във Видин на 9 юни

Видин ще е един от най-любопитните региони на изборите на 9 юни. Там в битката влизат истински силни играчи. ГЕРБ-СДС залага на доказалия се лидер и зам.председател на 49-тото Народно събрание Росица Кирова. За доверието на десните хора в крайдунавската област ще се бори и уважаваният видинчанин професор Вили Лилков. Той е водач на листата на Синя България. ПП-ДБ отново се е доверила на Любен Иванов. Петър Берон, който вече е на 84 години, е водач на листата на ВМРО във Видин и е най-възрастният кандидат за народен представител в Северозапада. Бил е народен представител от СДС в 7-то Велико Народно събрание, депутат от Атака в 40-то Народно събрание, кандидат за вицепрезидент от Българския бизнес блок, кандидат за президент, от „Съюз България” през 2001 година и от инициативен комитет на президентските избори през 2006 година.

Особено интересно във Видин е лявото пространство. Там за вота на избирателите ще се борят силни и добре познати личности. БСП прати край Дунав Румен Гечев, който е и втори в евролистата им. Водач на Левицата е експредседателят на Столетницата Михаил Миков, а първи в Солидарна България е Георги Кадиев. ДПС също залага наново лице във Видин. На изборите през април миналата година движението стана втора политическа сила. Тогава водач беше Станислав Атанасов, който сега води една от столичните листи на партията. Видинската поема Иво Цанев. Цанев е емблематичен политик. Преди 20 години след 14-та конференция на СДС, той напусна синята партия, отказа се и от мандата си като народен представител. Така стана първият политик отказал се от мястото си в парламента по собствено желание. Малко по-късно Цанев стана част от ДПС. Възраждане отново гласува доверие на досегашния си депутат от Видин Вера Александрова.

Светлана Иванова



БЪЛГАРЕ гостуват във Враца с емблематичния спектакъл ПАИСИИ
Десетки спортисти се включиха в Деня на българския спорт СНИМКИ
Захарова нарече посещението на Путин в Китай съдбоносна стъпка, определяща бъдещето на цялата планета
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на границата с Румъния
Враца с още красоти в центъра
Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия официално подкрепи Доналд Тръмп; той призова членовете на асоциацията да гласуват