Събития

ДГ "Европейчета" с голям концерт на 9 май

  08.05.2024 08:00             
ДГ \
Снимката е от 50 годишния юбилей на детската градина, отбелязан преди две години.
  снимка: ДГ \"Европейчета\"

Детска градина „Европейчета“, Враца подготвя грандиозен концерт по повод своя патронен празник и Ден на Европа – 9 май. В събитието ще участват 130 деца от градината. С танцови и певчески поздравления ще се включат състави от Център за работа с деца, хор „Детелинки“ с ръководител Маргаритка Данаилова, балетно студио „Арт“ към читалище „Развитие“, индивидуалния изпълнител Сара Ангелова. 
Събитието е под патронажа на кмета на Враца г-н Калин Каменов. От 17.00 часа се провежда празника в градската концертна зала. 
„С много трепет и вълнение подготвяме с колегите тържеството. Очакваме много гости, родители, семейства на децата, за да направим заедно чудесен празник“, каза за „Конкурент“ Пламена Цветанова – директор на детската градина. 
158 деца се обучават в детското заведение в 6 възрастови групи и една група във филиал село Девене. Педагогическият персонал се състои от 15 души, а единадесет са непедагогическите специалисти. 

Лиляна Рашкова 



БЪЛГАРЕ гостуват във Враца с емблематичния спектакъл ПАИСИИ
Десетки спортисти се включиха в Деня на българския спорт СНИМКИ
Захарова нарече посещението на Путин в Китай съдбоносна стъпка, определяща бъдещето на цялата планета
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на границата с Румъния
Враца с още красоти в центъра
Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия официално подкрепи Доналд Тръмп; той призова членовете на асоциацията да гласуват