Крими

Окръжен съд – Враца постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж, обвинен в отвличане

  07.05.2024 10:28             
Окръжен съд – Враца постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж, обвинен в отвличане

Окръжен съд – Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г. И. Той е привлечен в качеството на обвиняем от Окръжна прокуратура – Враца за това, че на 1 май тази година около 1:30 часа в град Козлодуй, в района на пристанището, е отвлякъл Т. П. от същия град, като е използвал лек автомобил „Фолксваген Голф“. За това престъпление законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години.

При постановяването на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г. И. съдът прие, че е налице обосновано предположение за съпричастността на обвиняемия към престъплението, в което е обвинен, както и че съществува реална, а не хипотетична опасност той да извърши престъпление и/или да се укрие. Г. И. е осъждан, като настоящето деяние, за което му е повдигнато обвинение,  е извършено в изпитателния срок на предишно негово осъждане. Съществува и другата алтернативна опасност, предвидена в закона, а именно обвиняемият да се укрие. От доказателствата по това дело е видно, че той се е укривал от органите на реда и е осуетявал извършването на проверки от контролните органи.

Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на незабавно изпълнение с привеждане на обвиняемия Г. И. в следствения арест към Затвора – Враца. Определението на Окръжен съд – Враца може да се обжалва и протестира в законоустановения срок пред Апелативен съд – София.



Интензивен е трафикът за товарни автомобили на границата с Румъния
Община Враца продължава да разкрасява пешеходната зона
Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия официално подкрепи Доналд Тръмп; той призова членовете на асоциацията да гласуват
Костадин Костадинов: Така повече не може
Европейската нощ на музеите предизвика дълги опашки пред музеите
Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“