България

Ето какво ще бъде времето днес, 7 май

  07.05.2024 07:20             
Ето какво ще бъде времето днес, 7 май

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През деня още малко ще се понижи.

През нощта ще бъде ясно, над Западна България с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от юг. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 8° и 13°, в София - около 8°. Утре ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. В следобедните часове, главно над планинските райони ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, който в Дунавската равнина временно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Дневните температурите още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 24° и 29°, в София 24-25°.

В планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 13 мин. и залязва в 20 ч. и 34 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 21 мин. Луната в София изгрява в 5 ч. и 34 мин. и залязва в 20 ч. и 4 мин. Фаза на луната: един ден преди новолуние.

/Г.Р./



Европейската нощ на музеите предизвика дълги опашки пред музеите
Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
Британските тори изостават на лейбъристите с 18 процента, показва проучване
Над 200 участници от област Стара Загора се включиха в първото издание на фолклорния празник „В подножието на Асара“ в Николаево
Семейство от Берковица дари макет на Етнографски музей – Берковица
Двама израелски войници бяха убити в южната част на ивицата Газа, съобщиха военните