Избори

ГЕРБ – СДС регистрира листата си в Монтана, тръгва към два мандата

  06.05.2024 15:24             
ГЕРБ – СДС регистрира листата си в Монтана, тръгва към два мандата

Ирена Димова сама пожелала да е извън листата, не напуска политиката, ще работи за победата на коалицията

В Монтана ГЕРБ-СДС регистрира листата си за участие в парламентарните избори. Заедно с водача Румен Христов и кандидат-депутатите в РИК дойде и областният координатор на ГЕРБ Ирена Димова, представител на хората от Монтана в няколко парламента.

„Регистрираме точно днес на Гергьовден листата на ГЕРБ – СДС, защото ще е победоносна.  Свети Георги ще ни донесе победа и два мандата. Водач е Румен Христов, лидерът на СДС. Това е политическото решение и аз се съобразявам с него. Аз съм областен координатор на ГЕРБ в Монтана. Гордея с всичко, което прави ГЕРБ – Монтана, с хората в ГЕРБ и с нашите симпатизанти. Горда съм с  последното ни представяне на местните избори. И днес  твърдо заявявам, че ще направим всичко възможно на тези избори да вземем два мандата. Убедена съм, че този път в община Монтана с помощта на кмета Златко Живков това ще се случи.“, каза Ирена Димова.

Тя подчерта, че сама е решила да не участва в листата, защото така е редно.

„Всички хора в листата са убедени от мен да участват в тази битка. След политическото решение аз трябваше да накарам някой от тях да отстъпи, за да вляза аз. Това няма как да стане, държа на хората и не бих си позволила да обидя когото и да е от тях. Решението е лично мое и не защото се чувствам обидена, а защото смятам, че така е правилно. Като областен координатор ще дам всичко от себе си да имаме два мандата. Не излизам от политиката.“, подчерта Димова.

 В листата ГЕРБ-СДС са включени хора – лидери, тези които обществото припознава и харесва, които са събрали най-много преференции на последните местни избори.

Румен Христов – лидер на СДС
Д-р Христо Кастрев – Монтана, общински съветник
Александър Михайлов – Лом, общ. съветник, директор на социалния дом  в Добри дол
Адв. Георги Георгиев – Монтана, общ. съветник
Спас Зарчев – Вършец, гражданска квота, компютърен инженер
Полина Борисова – Брусарци, общ съветник
Ивайло Ангелов – Монтана, частен бизнес в сферата на тежкото машиностроене, завършил е политология в САЩ,  химия и бизнес администрация
Тихомир Игнатов – Монтана, спортист, педагог, треньор на деца по футбол, гражданска квота

„Направили сме промени в листата, така че да спечелим  два мандата. Д-р Кастрев ще е вторият депутат на Монтана от ГЕРБ-СДС в 50-тото Народно събрание“, подчерта Ирена Димова.

„ Аз съм в Монтана по силата на политическо решение. И съм с огромно уважение към този регион и към този град. Благодаря на Ирена  Димова, че стои зад нас и ние ще се постараем да оправдаем доверието, което тя ни гласува. Отново сме изправени пред избори – шестите за последните три години и задачата ни днес е да постигнем два мандата в област Монтана. Това не е лесна задача, но не е неизпълнима. Тук има един кмет, произлязъл от СДС и той знае как се печелят избори. Коалицията ГЕРБ – СДС е единствената поставена на диалогична основа, защото и двете партии сме членове на Европейската народна партия. Ние искаме едно стабилно управление с четиригодишен хоризонт. Аз виждам кампанията по един начин – Срещи с хората, срещи с хората , срещи с хората.“, каза водачът на листата на ГЕРБ – СДС в Монтана Румен Христов.

На изборите през април миналата година за ГЕРБ-СДС  в област Монтана са гласували 16 036 души, което направи коалицията първа политическа сила с 33,30 процента.

 

 



Ето какво време ни очаква днес
В Козлодуй се проведе първият Национален крос „По стъпките на Ботев” СНИМКИ
Вечерно бдение днес във Враца
Хороскоп за днес, 19 май
Междуведомствени работни групи ще ускорят реализацията на проекта за нови ядрени мощности в АЕЦ „Козлодуй“
Тур на книгодарите в Национална кампания "Зелено четене" във Враца СНИМКИ