Събития

Румънски и сръбски гости посрещнаха на фестивал в Антимово СНИМКИ

  05.05.2024 12:00             
Румънски и сръбски гости посрещнаха на фестивал в Антимово СНИМКИ

Официалното откриване на XIV издание на международния кулинарно-фолклорен фестивал се състоя вчера, 4 май, а на събитието в Антимово присъстваха секретарят на Община Видин – Емилиян Енчев, народният представител – Любен Иванов, както и кметът на Община Калафат –  Дорел Митулецу.
Емилиян Енчев отправи приветствие към организаторите и участниците. Той прочете поздравителен адрес от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков, към Пламен Станев кмет на село Антимово и председател на НЧ „Развитие-1926“. „Изразявам своята благодарност към хората, свързали житейския си път с организирането на фестивала, който с всяка следваща година се утвърждава като културно средище, което не само прославя региона, но и привлича все повече участници и гости от страната и чужбина“, пише в адреса. Приветствия отправиха още Любен Иванов и Дорел Митулецу.
В изданието тази година участват над 25 танцови и певчески състава от България, Румъния и Сърбия с над 600 участници. По традиция всички присъстващи могат да се насладят на кулинарни конкурси и изложения – Баш майстор на влашката кухня, Никой не е по-голям от хляба, Най-автентично приготвено ястие, Най-атрактивна великденска софра, Най-вкусно гергьовско ястие и състезанието – С апетит към победата.
Всички участници получават грамота за участие и символичен подарък за спомен. Посетителите ще могат да разгледат занаятчийски щандове, които представят своите произведения. 
Фестивалът продължава на 5 и 6 май, включително.

/Г.Р./



Междуведомствени работни групи ще ускорят реализацията на проекта за нови ядрени мощности в АЕЦ „Козлодуй“
Тур на книгодарите в Национална кампания "Зелено четене" във Враца СНИМКИ
След атентата: Правилно ли са действали охранителите на словашкия премиер
За кои болести все още няма лек
Кметът на Видин поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести СНИМКИ
Сестрата на Ким Чен Ун отрече Пхенян да доставя оръжия на Русия