Свят

Руски изтребител е свален над Източна Украйна, каза Зеленски

  05.05.2024 11:45             
Руски изтребител е свален над Източна Украйна, каза Зеленски

Украинската противовъздушна отбрана е свалила руски изтребител бомбардировач Су-25 над Донецка област, Източна Украйна, съобщи в традиционното си вечерно видеообръщение към нацията президентът на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

"В тези дни е важно да бъдем много концентрирани", заяви той. "Специалната похвала отива за воините от 110 самостоятелна механизирана бригада за днешното сваляне на още един руски Су-25 в Донецка област", каза Зеленски.

Ройтерс прави уговорката, че украинският президент не е дал подробности, а за момента информацията не е потвърдена от независим източник.

Донецка област е една от четирите украински области, които Москва обяви, че е анексирала, посочва Ройтерс, като припомня, че вчера руският министър на отбраната Сергей Шойгу е казал, че руската армия тази година е установила контрол върху 547 квадратни километра от анексираните територии.



Междуведомствени работни групи ще ускорят реализацията на проекта за нови ядрени мощности в АЕЦ „Козлодуй“
Тур на книгодарите в Национална кампания "Зелено четене" във Враца СНИМКИ
След атентата: Правилно ли са действали охранителите на словашкия премиер
За кои болести все още няма лек
Кметът на Видин поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести СНИМКИ
Сестрата на Ким Чен Ун отрече Пхенян да доставя оръжия на Русия