Събития

Във Враца ще има дигитални спирки за градския транспорт

  30.04.2024 11:42             
Във Враца ще има дигитални спирки за градския транспорт

35 спирки в град Враца ще бъдат модернизирани, стана ясно днес по време на редовно заседание на общинския съвет. Ще бъдат поставени 15 броя динамични и 150 броя статични табла за информиране на пътниците. Днес на сесията спирките се прехвърлиха за безвъзмездно ползване на общинското дружество „Тролейбусен транспорт“. Спирките бяха цялостно обновени преди четири години със средства от бюджета. Сега ще се оборудват за удобство на пътниците по проект за модернизиране на градския транспорт. 
Междувременно съветниците приеха на първо четене Наредба за превоз на пътници и условия за пътуване с превозни средства тролейбусен транспорт. Някои от основните моменти касаят възможността за издаване и зареждане на превозни документ на електронен носител. Пътниците ще могат да закупуват дигитални карти и да ги зареждат, така както е в столицата и в други големи градове. В Наредбата се регламентират нови моменти за транспортирането на детски колички, багаж, животни. Така например с цената на стандартен билет ще може да се превозват безплатно детска количка с дете или количка с лице с увреждания и багаж тип пазарска количка, в сантиметри до 60/40/40. Багаж с по-големи размери от посочените се таксува за всеки отделен пакет с билет за еднократно пътуване. 

На 14 май от 17 часа в конферентната зала ще се проведе обществено обсъждане, на което гражданите могат да направят своите предложения. Очаква се наредбата да влезе в сила след минимум половин година.



Кой има имен ден днес, 21 май
Срокът на обявения общински ученически конкурс на тема: "Берковица моя съдба" се удължава
Хороскоп за днес, 21 май
Враца разполага с още едно обновено предблоково пространство СНИМКИ
12 проучвания бяха представени в Mайските краеведски четения в Мездра СНИМКИ
В Монтана двама се отказаха от битката за парламента