Събития

Деца на загинали полицаи от Монтана получиха по 1500 лева за Великден

  30.04.2024 10:41             
Деца на загинали полицаи от Монтана получиха по 1500 лева за Великден

Две деца от Монтана, чиито бащи – полицаи са загинали при изпълнение на служебния си дълг, получиха по 1500 лева за Великден, съобщават от пресслужбата на областната дирекция на МВР.

В страната 66 момичета и момчета са получили за пролетните празници по 1500 лева На тези, които завършват средно образование, са преведени по още 2000 лева допълнително.

Междувременно в МВР започна и организирането на безплатните почивки на семействата. По традиция през летните месеци базите на МВР посрещат деца от цялата страна. 

Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират чрез изпращане на sms. Сумите се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.
Благодарим, че заедно превръщаме загрижеността в действие в името на децата, чиито родители се превърнаха в олицетворение на верността към служебния дълг.

 



Кола гори на магистрала Тракия СНИМКИ
Решено е: ПГТР посреща над 1 000 души в изборната нощ
НЕ на плакатната война - мисията може би е възможна във Враца?
Премиера на ,,Безликите: Глава първа” в кино Метропол-Враца днес
Интензивен вражески огън предизвиква прегрупиране на някои украински войски източно от Харков, съобщи армията
Враца приема след дълго отсъствие Национален Фолклорен Ансамбъл „Филип Кутев“