Събития

Крайова е любима дестинация по Великден

  29.04.2024 09:00             
Крайова е любима дестинация по Великден

Турция и Гърция също са привличащи туристи 

Великденският панаир в Крайова пълни автобусите на монтанската фирма „Иркатур“ по Възкресение всяка година. И тази година екскурзията до румънския град е пълна. Автобусът тръгва на 3 април сутринта. Екскурзията е еднодневна и струва само 55 лева.
Пълен е и автобусът за Турция, който потегля на Лазаровден. Срещу 230 лева се предлага шопинг в Чорлу и Тикердаг. Екскурзията е двудневна с една нощувка и водач. Туристите ще посетят и музея на Кемал Ататюрк.
Тези, които са избрали да не бъдат на Великден в домовете си, вече са резервирали места за четиридневна екскурзия до Будапеща и Виена. Турът започва на 3 май и завършва на 6 май вечерта. Цената е 540 лева и включва пътуването с комфортен автобус, 3 нощувки със закуски и екскурзовод.
„Все по-предпочитани са Балканските ни турове. Хората искат да виждат нещо различно, непознато. Вече поопознаха големите европейски градове и ги привлича нашият регион“, казват от фирмата – туроператор.
Голяма популярност набира екскурзията „Балканска одисея“. Тя е четиридневна. Автобусът тръгва от Монтана и продължава към Северна Македония и Албания - Скопие, Призрен, Дурас, Берат, Елбасан, Охрид. После отново към Монтана. Цената е 450 лева. Тръгването е на 23 май.
Около майските празници на голям интерес се радват и еднодневните екскурзии в страната. На 1 май е турът „148 години от Априлското въстание“. Срещу 50 лева туристите ще посетят Копривщица с екскурзовод, а на 18 май могат да пътуват до Габрово за Фестивала на хумора и сатирата.
От „Флора турс“ информираха, че всички екскурзии за празниците са вече пълни. Врачани предпочитат Кападокия, Турция за 549 лева с 4 нощувки, Метеора, Гърция за 265 лева с 2 нощувки. 

 



Шенген по въздух и вода, а на Дунав мост продължават километрични опашки
Млади изпълнители пеят в помощ на Гергана Петрова
Петър Волгин ще се среща с граждани във Враца
Илхан Кючук: В Европарламента се чува гласът на всеки един, без значение колко е голяма дадена страна
Музика, култура и изкуство в европейската нощ на музеите във Враца
Благотворителен концерт в помощ на деца и младежи с увреждания организират в разградската община Завет