Събития

„Врабчетата“ на Монтана обраха наградите на „Лачени обувки“

  28.04.2024 07:00             
„Врабчетата“ на Монтана обраха наградите на „Лачени обувки“

Вокално студио „Детски смях“ триумфира на конкурса „Лачени обувки“ в Берковица. Гласовитите „врабчета“ на Монтана се завърнаха с 4 първи, 2 втори, 2 трети и 4 поощрителни награди, както и наградата за най-малък участник от подновения фестивал на изкуствата в града под Ком.

„ Благодарим за високата оценка на композиторите Хайгашод Агасян и Светослав Лобошки, които заедно с Борислав Мирчев-текстописец и поет, оценяваха представянето на индивидуалните изпълнители и вокални групи в раздел "Музика". Освен грамоти и статуетки, отличените певци и групи получиха атрактивни предметни награди. Със съдействието на дарители, организаторите на 28-то издание на фестивала бяха осигурили предметни награди - лаптопи, мобилни телефони, караоке колони с микрофон, безжични слушалки.“, казаръководителят на детския комплекс „Ние, врабчетата“ и вокален педагог Миглена Георгиева.

1 място – вокална група „Free Energy“ – първа възрастова група

1 място – вокална група „Детски смях“ – втора възрастова група

1 място – Цветеа Асенова – втора възрастова група

1 място - Магдалена Александрова – трета възрастова група

2 място – Виктория Иванова – втора възрастова група

2 място – Рая Атанасова – трета възрастова група

3 място – Матей - първа възрастова група

3 място – Александра Валериева – трета възрастова група

Поощрителни награди получиха Сияна Буркхард в първа възрастова група, Рая Пейчева и Анна Димитрова във втора възрастова група и Ивет Николова в трета възрастова група. Наградата за най-малък участник взе 6–годишната Никол Гюрова, на която се падна честта на открие не само гала-концерта, но и да даде старт на конкурсната програма. Дипломи за отлично представяне в различните възрастови групи получиха Рая Белчева, Никол Илиева, Анна Иванов и Теодора Георгиева.

В раздел "Музика" участваха изпълнители от Сърбия, Румъния и различни градове от България.