Спорт Събития

Учениците от видинската ППМГ първенци в състезание

  27.04.2024 15:00             
Учениците от видинската ППМГ първенци в състезание

В надпреварата участваха ученици от седем училища

Класирайки се на първото място в днешната регионална надпревара тимът на видинските математици ще участва в ХХ-ото юбилейно издание на Националното състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” - 2024, организирано от МОН, ГДПБЗН-МВР и БЧК.

В областния етап на ученическото състезание участваха седем отбора на седмокласници от седем училища. Комисар Стилиян Пешев – директор на РДПБЗН-Видин, поздрави участниците, пожела им успех, и даде старт на надпреварата. Отборите преминаха през два етапа – теоретичен и практически. В първата част решаваха тест за проверка на усвоените знания по изучаваните теми от учебната програма за І - VІІІ клас, а в практическия етап показаха завидни умения и навици за защита чрез състезателни игри.

Крайно класиране:

ППМГ „Екзарх Антим I“ – гр. Видин – 252 точки
ОУ „Иван Вазов“ – гр. Видин – 245 точки
ОУ „Любен Каравелов“ – гр. Видин – 235 точки
СУ „Васил Левски“ – гр. Кула – 230 точки
СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Видин - 228
СУ „Цар Симеон Велики“ – гр. Видин – 227 точки
СУ „Петко Р. Славейков“ – гр. Видин – 223 точки

Националното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ цели да  провери придобитите от учениците през основния курс на обучение знания, умения и навици за действие при бедствия, пожари и извънредни ситуации; да се мотивират участниците и присъстващите към по-нататъшна подготовка за действия при кризисни ситуации и да се популяризира обучението за защита на населението; да се формират компетенции и модели на поведение, насочени към разбиране на проблемите на хората, пострадали от бедствия, да се възпита сътрудничество и взаимопомощ; да утвърди състезанието, като неоспорима превантивна дейност, свързана с пожарната безопасност и защитата на населението на особено важната целева група – децата и учениците.

 



В Казанлък започнаха ритуалите по розобер и розоварене
Учредиха Секторен съвет “Енергетика” СНИМКИ
Фестивалът "Белокаменица" в Царево получи финансиране по проект
Не му се размина! Бързо производство за пиян тарикат, подкарал мотопед без номера
Дете шофира на пътя във Врачанско, майка му го снима
Младежите от "Ротаракт" дариха събрани в кампания храни на храм в Добрич