Събития

Искам бебе в Козлодуй събраха над 5 500 лева СНИМКИ

  26.04.2024 10:01             
Искам бебе в Козлодуй събраха над 5 500 лева СНИМКИ

На благотворително събитие, проведено в Козлодуй стотици дарители се включиха и подпомогнаха с 5 860 лева каузата в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми. Празникът бе основно организиран от Здравка Николаева, доброволец към Фондация "Искам бебе", със съдействието на читалището в града, пенсионерски клубове и още доброволци. Само служителите в община Козлодуй са събрали 500 лева и са дарили за каузата. Лично кметът Маринела Николова и нейните заместници участваха и се включиха с дарения. Сладкиши, домашни баници, кексове бяха подготвени и продадени по време на благотворителен търг. 
В концерта се включиха начално училище "Васил Левски", самодейци от читалище НЧХП "Христо Ботев - 1879", Козлодуй, детските градини "Радост", Козлодуй, "Здравец", Хърлец, вокална група "Робинзон", към Дом на енергетика, огнена група "Феникс". Калушари от Златия и певческа група "Росна китка" от Брегово бяха специални гости в концерта.

На събитието присъстваха и семейства, които вече имат дечица с помощта на Фондация "Искам бебе". 

"Правим редовно събития в община Козлодуй, благодарение на активността на Здравка Николаева. По този начин успяваме да разкажем за дейностите на фондацията, да дадем повече гласност на проблемите, с които се срещат немалко семейства с репродуктивни проблеми в страната. Благодаря на всички доброволци, които с много сърце се включват винаги редом с нас. Благодаря и на общините в региона, които подкрепят чрез свои програми десетки семейства. Община Козлодуй от повече от шест години отпусна ежегодно средства, с които се подпомагат процедури на родители, които мечтаят за своето бебе", каза за "Конкурент" Радина Велчева, основател на  Фондация "Искам бебе". 
 



Лице на БТВ почти сигурно печели "Денсинг старс"
Ани Арутюнян е новия областен управител на Видин
497 души в битка за 14 мандата от Северозапада
АЕЦ "Козлодуй" с признание от Световната асоциация на ядрените оператори
ГЕРБ-СДС искат два мандата в Монтана, ПП-ДБ са в борбата за първа политическа сила, а БСП иска да си върне мандата
Росен Добрев: Щастлив дядо съм на втори внук!