АЕЦ "Козлодуй" подписа споразумение за сътрудничество с Технически университет – Габрово

  27.04.2024 08:00             
АЕЦ \

Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” Валентин Николов и ректорът на Техническия университет – Габрово, професор д-р инж. Илия Железаров, подписаха споразумение за сътрудничество преди дни. Документът поставя ново начало на съвместните дейности в областта на обучението и научните изследвания.
Целта на споразумението, сключено за период от 5 години, е да бъдат създадени условия за реализация на редица инициативи в областта на иновациите, приложните изследвания и образованието в българския енергиен сектор. С установеното партньорство ще продължи развитието на успешните образователни практики за обучение на студенти, които работят в централата, в образователно-квалификационни степени „Бакалавър” и „Магистър” в Техническия университет – Габрово. Специално внимание се обръща и на възможностите за обучение в образователна и научна степен „Доктор”.
Сътрудничеството с висшите учебни заведения е важна част от последователните действия на АЕЦ „Козлодуй” за подготовка на висококвалифицирани специалисти, които да работят за развитието на ядрената енергетика на България.



497 души тръгват на битка за Парламента. Борят се за 14 мандата в Северозапада
АЕЦ "Козлодуй" с признание от Световната асоциация на ядрените оператори
ГЕРБ-СДС искат два мандата в Монтана, ПП-ДБ са в борбата за първа политическа сила, а БСП иска да си върне мандата
Росен Добрев: Щастлив дядо съм на втори внук!
БК "Ботев 2012" организира Международен приятелски турнир
Панорама на професионалното образование откриват в Павел баня на 9 май