Събития

Дом за стари хора село Попица ще бъде обновен

  22.04.2024 11:00             
Дом за стари хора село Попица ще бъде обновен

Кметът на Община Бяла Слатина Иво Цветков, подписа договор за безвъзмездна помощ за проект „Реформиране на Дом за стари хора село Попица“, финансиран от Механизма за възстановяване и устойчивост.

Проектът е насочен към повишаване на качеството на предоставяната социална услуга чрез развитие на материалната база, подобряване на енергийната ефективност и осигуряване на ново оборудване, ориентирано към потребностите на лицата, които ползват услугите.
Предвидените СМР дейности по проекта включват мерки за повишаване на енергийна ефективност, вътрешни ремонтни дейности на стаи и общи помещения, изграждане на пожароизвестителна инсталаци и фотоволтаична система за производство на електроенергия,  както и други строително-монтажни дейности с цел сградата и социалната инфраструктура да се приведе в пълно съответствие с изискванията на стандартите за качество на резидентната грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст и осигуряване на достъпна среда. Освен СМР дейностите по проекта се предвижда и закупуването на ново оборудване и обзавеждане като по този начин се осигури интегрирана социална услуга и съпътстващи специализирани грижи, които ще позволят водене на самостоятелен живот в новата социална инфраструктура.

Общата стойност на проекта е 2 708 953,43 лева, от който 2 257 461,19 лева са Европейско финансиране и 451 492,24 лева е национално финансиране. Срока за изпълнение на проекта е 20 месеца.



Зоологическата градина в София е отворена и е с редовно работно време по време на всички празнични дни до 6 май
Ето и листата на ГЕРБ-СДС за област Враца
С шест километра лента и проект за маорските традиции „Матаахо колектив“ спечелиха „Златен лъв“ на Венецианското биенале тази година
Най-вкусното печено агне за Гергьовден се прави по тази стара българска рецепта
Смолянският епископ Висарион отслужи литургия в храм „Св. Николай“ в Смолян
Още четири партии и коалиции регистрира РИК Враца