Избори

В 120 избирателни секции ще се гласува в община Видин на 9 юни

  20.04.2024 07:30             
В 120 избирателни секции ще се гласува в община Видин на 9 юни

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на Общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г., насрочени с Укази на президента на Република България.
В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на Община Видин – 41 бр. Утвърдени са също тяхната номерация, обхват и адрес. Осем секции, които до предишните избори са се помещавали в ОУ „Епископ Софроний Врачански“, ще бъдат преместени в други райони. Новото разпределение е направено с цел гласоподавателите да направят своя избор без намеса и манипулиране, да се предотвратят кибератаки и нарушения на сигурността на данните по време на изборите.
През следваща седмица, не по-късно от 24 април 2024 г., с административен акт кметът д-р Цветан Ценков ще определи местата за обявяване на избирателните списъци, а до 29 април 2024 г. те ще бъдат обявени по СИК.
Междувременно Централната избирателна комисия назначи служебно състав на РИК, Видин, която от утре започва работа. Тринадесет са членовете на РИК, има определени четирима заместник – председатели. 

 



Модерен физкултурен салон се изгражда в училище „Иван Вазов" във Вършец
Световната награда на ЮНЕСКО за свобода на медиите е присъдена на палестински журналисти в Газа
Кръстът, потопен в язовир край кюстендилското с. Горна Гращица, засия преди Великден
Програма на село Паволче за празниците
Община Козлодуй организира концерт за всички абитуриенти от общината
Иран съобщи, че екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, вече е освободен