Събития

Единадесет организации се представиха на седмата Панорама на образованието в Козлодуй СНИМКИ

  19.04.2024 07:10             
Единадесет организации се представиха на седмата Панорама на образованието в Козлодуй СНИМКИ

Вчера, 18 април, Община Козлодуй за поредна година организира Панорама на образованието, професионалното ориентиране и реализиране. Форумът беше проведен от 16:00 до 18:00 ч. в Информационен център по извеждане от експлоатация на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци”. В Панорамата активно се включиха представители от: СУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Козлодуй, СУ „Св. св. Кирил и Методий”, с. Бутан, Иновативно училище СУ „Христо Ботев”, гр. Козлодуй, ПГЯЕ „Игор Курчатов”, гр. Козлодуй, Технически университет – Габрово, Технически колеж – Ловеч, Великотърновски университет, Филиал – Враца към Великотърновски университет, Технически университет – София, Колеж по енергетика и електроника към Технически университет – София, Русенски университет „Ангел Кънчев”.
От страна на работодателите се присъединиха представители на „АЕЦ Козлодуй” ЕАД и Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци”, гр. Козлодуй.
В приветственото си слово Зорница Симеонова, зам.-кмет на община Козлодуй, се обърна към участниците: „За Община Козлодуй образователният процес е основен приоритет. Най-важната задача, която стои пред нас, е професионалната ориентация и житейската реализация на младите хора в общината. Смятам, че този Форум е мястото, на което учебни заведения и университети ще открият своите бъдещи възпитаници, а представителите на работодателите ще си осигурят бъдещи квалифицирани кадри."

На мероприятието г-жа Симеонова връчи наградите на победителите в общински конкурс за мултимедийни презентации/видеа „От теб з@виси”. Първо място в надпреварата грабна Петьо Ефтимов, ученик от VII клас в ОУ „Христо Ботев”, с. Гложене. На второ и трето място се класираха Венцислав Цанков и Константин Иванов  – ученици в VII клас, от СУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Козлодуй. Конкурсът е част от Общинския календар „Младежки дейности” 2024 година. Целта е да предостави възможност на учениците от V до VІІІ клас от всички училища на територията на община Козлодуй, за обмяна на опит и идеи за намаляване на онлайн агресията в социалните мрежи, възможни подходи за реакция и противодействие на агресията във виртуалното пространство, чрез представяне на мултимедийни проекти. 


Форумът бе посетен от десетки ученици и родители. С голям интерес ученици от 10 до 12 клас, които искаха да съберат информация за предпочитана от тях професия, да намерят подходящия университет и да научат повече за бъдещата си реализация, участваха в кариерно консултиране, проведено от д-р Драгомир Маринов.
Деца от ДГ „Звънче”, гр. Козлодуй поздравиха и зарадваха присъстващите на форума с песента „Великден”. Водещ на събитието бе Даниел Петлешков – председател на Общински детски и младежки парламент.



Зловещо! Откриха човешки останки в дома на приближен на Хитлер
Почетният гражданин на община Мездра о. з. полк. инж. Георги Димитров от село Лик навърши 92 години СНИМКИ
Допълнителни курсове на градския транспорт във Враца
Майстор пекар се върна от Маями в Пловдив, за да меси хляб и козунаци
Комедията “Ножица трепач” представят в Берковица
Атака с балистични ракети в Одеса